Ock

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2019 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenen TR41/19/GİR/0019 referans numaralı "Bursa Çocuk Girişimci Merkezi" projesi öğrencilerin yenilikçilik ve girişimcilik alanında bilgi ve becerilerinin arttırılarak, erken yaştan itibaren girişimcilik kültürünün oluşması amacıyla hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında öğrencilerin yaratıcılık, inovasyon ve girişimcilik algılarının yükseltilmesine yönelik atölye, seminer, tecrübe paylaşım toplantıları, fikir geliştirme yarışmaları, proje pazarı etkinlikleri vb. faaliyetler gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Ock

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü çocuklarımızın okuldaki akademik başarısı ile sosyal ve kültürel gelişimine etkisi büyük olan velilerimizle iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik günlük yaşamın müfredatla ne kadar ilişkili olduğunu ve çocuğun eğitim ve öğretimini nasıl desteklediğini farkettiren "Hayatın İçindeki Müfredat" isimli  kitap tüm ilkokul öğrenci velilerimize okulumuzdan dağıtılmaya başlanmıştır. Kıymetli velilerimizin almaları önemle duyurulur.

Ock

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 08/01/2021 tarih ve 774.01.03-18953437 sayılı yazıları ile bildirilen; 2020-2021 eğitim öğretim yılında uygulanan yüz yüze ve uzaktan eğitim çalışmaları kapsamında, Müdürlüğümüz Temel Eğitim-1 Bölümü tarafından hazırlanan, okul öncesi eğitim sürecinin desteklenmesi ve uzaktan eğitim çalışmalarına yönelik kaynak materyal geliştirilmesi amacıyla; okul öncesi eğitim müfredatında geçen kazanımların işlendiği  eğlenceli özgün etkinliklerin yer aldığı  "Dolu Dolu Anaokulu" e-fasikülleri ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda müfredatta yer alan kazanımlar çerçevesinde yapılan faaliyetlerinin zenginleştirilerek eğitim öğretimin desteklenmesi ve kaynak materyal geliştirilmesi amacıyla;  "Burası BİZDE (Bursa İlkokulda Eğitimi Zenginleştirme ve Destek Çalışması) e- fasikülleri, 2020-2021 eğitim öğretim yılı boyunca aylık 2 (iki) sayı olacak şekilde Bursa Temel Eğitim Bilişim Ağı - TEBA (http://bursa.meb.gov.tr/teba) üzerinden yayımlanarak tüm öğrenci ve velilerimizin erişimine sunulmuştur.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 12 Nisan 2021 - 16 Nisan 2021

tarihleri arasında belirlenmiş olan ikinci ara tatil, yarıyıl tatiline

eklenerek 08 Şubat 2021-12 Şubat 2021 tarihleri arasında uygulanacak olup

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ara

Yüz yüze sınavlar ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararlara ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden olacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavla belirleyeceğiz" açıklamasında bulundu

Ara

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 15.12.2020 tarihinde Saat: 19.00' de İlçe Kayrnakamı Süleyman ÖZÇAKICI Başkanlığında isimleri yazılı kurul üyelerinin katılımı ile aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 10/12/2020 tarih ve 774.01-E.17914563 sayılı yazıları gereği;

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 10/12/2020 tarih ve 774.01-E.17897431 sayılı yazıları gereği;

Sayın Veli,

Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ulusal aşı programı kapsamında ilimizde okul çağı aşı uygulamaları yapılacaktır.

Kas

Covid-19 salgını sürecinde  okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 (beş) gün ve günde 6 (altı) etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacaktır.

Kas

Zümre öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek için her hafta  Çarşamba günleri aşağıda belirtilen saatlerde zümre toplantılarını yapacaklardır.

Kas

2020- 2021 Eğitim ve öğretim yılı birinci dönem ara tatile  giriyoruz.

Kas

11/11/2020  Çarşamba günü saat  11.00   da okulumuz bahçesinde pandemi kuralları çerçevesinde    okulumuz Aile Birliğinin olağan genel kurulu toplantısı yapılacaktır.

2020-2021 ÇALIŞMA TAKVİMİ

Atatürk ü anıyoruz