29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resim Yarışması

ORHANGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

CUMHURİYET KONULU RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASINA

KATILMA ŞARTLARI

YARIŞMANIN AMACI :   Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle öğrencileri arasında birlik beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak.

YARIŞMANIN KONUSU :           CUMHURİYET

RESİM YARIŞMASINA KATILIM ŞARTLARI :

1-Yarışmaya İlkokul  2-3-4-' inci sınıf öğrencileri katılacaktır.

2-Ölçüleri 35x50 ölçülerinde beyaz resim kağıdı veya kartona (paspartulu)

3-Teknik : Suluboya, guaj, pastel boya, kolaj.

4-Eserler düzgün paspartulanarak dışarıya taşmayacak,kırılmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak paketlenecektir. ( Paspartusuz veya kırılmış eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır.)

ŞİİR YARIŞMASINA KATILIM ŞARTLARI :

1-Yarışmaya Ortaokulları 5-6. 7.8sınıf öğrencileri katılacaktır.

2-Eserler dosya kağıdına mürekkepli kalem veya Bilgisayar ortamında okunaklı bir şekilde yazılacaktır.

KOMPOZİSYON YARIŞMASINA KATILIM ŞARTLARI :

1-Yarışmaya İlçemizdeki Liseler 9.10.11.12. Sınıf Öğrencileri arasında yapılacaktır.

2-Eserler dosya kağıdına mürekkepli kalemle veya Bilgisayar ortamında  okunaklı bir şekilde yazılacaktır. ( Eserler 2, sayfayı  geçmeyecek ve alıntı olmayacaktır.)

YARIŞMAYA AİT AÇIKLAMALAR :

1-Her öğrenci bir eserle yarışmaya katılacak, şiir ve kompozisyonlar Türk Dili ve İmla Kurallarına uygun  olacaktır.

2-Eserlerin arka yüzüne yarışmacı öğrencilerin adı ve soyadı, sınıfı, okulun adı yazılıp imzalanacaktır.

3-Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

4- Yarışmaya katılan eserler Okul Değerlendirilmesinde İlk 1 giren eserler 22 Ekim 2021 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

5-Her öğrenci her kategoride sadece 1'eserle katılacaktır.

İLÇE KUTLAMA KOMİTESİ

Yayın: 08.10.2021 - Güncelleme: 08.10.2021 13:51 - Görüntülenme: 256